Dutch Reviews, Reviews

🇳🇱 Leger van schaduw en storm {Lara Polaris #2} Spoiler vrij

Deze recensie bevat spoilers voor Heks van vuur en oorlog!

Auteur: S. Christina

Serie: Lara Polaris

Publiek: YA

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Flaptekst

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president.

Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

Goodreads

Plot / verhaallijn

Boek 2 begint waar boek 1 eindigt. Lara zit ondergedoken en alle heksen in Solvenia zijn in gevaar. Ze kan niet veel doen totdat ze haar thuisland verlaat en naar Meerland gaat. Daar leert ze veel over magie en zien wij als lezer een andere cultuur. In Meerland leven heksen en mensen samen.

Tijdens haar verblijf in Meerland komt Lara erachter dat mensen hoge verwachtingen van haar hebben. Is Lara ook daadwerkelijk geschikt om een rebellenleider te zijn?

 

Schrijfstijl

S. Christina heeft een prettige schrijfstijl. Alles is duidelijk en overzichtelijk waardoor het boek is vlot te lezen is.

Personages

Lara Polaris

Lara is de hoofdpersoon en een heks. Ze is een normaal meisje maar haar leven veranderd wanneer ze getatoeëerd wordt waardoor iedereen weet dat ze een heks is. Ze ontvlucht Solvenia en gaat naar het buurland Meerland. Hier leert ze veel over magie en komt ze erachter dat veel mensen haar zien als leider van de revolutie.

Romantiek

Echt veel tijd voor romantiek is er niet dus is het ook niet zo veel aanwezig in dit boek.

Wat ik het leukst vond

Lara groeit veel in dit boek en dat is leuk om te zien. Ze is een stuk zelfverzekerder als een heks. Ook leren wij samen met Lara meer over de verschillende manieren waarop magie kan worden gebruikt.

Conclusie

Uitgeverij Rebel Books was zo vriendelijk om mij een recensie exemplaar te sturen in ruil voor mijn eerlijke mening over dit boek.

Boek 2 van de Lara Polaris serie zit bomvol met actie en spanning waardoor er nooit een saai moment is. Het verhaal begon wat langzaam maar zodra het tempo erin zit is het moeilijk om het boek weg te leggen. In dit boek leren we veel meer over magie, zien we een andere cultuur waarin mensen en heksen samen kunnen leven en heerst er veel spanning omdat er elk moment een revolutie kan beginnen. Het einde van het boek was voor mij totaal onverwacht en ik kan niet wachten om deel 3 te lezen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s