Dutch Reviews, Reviews

🇳🇱 De Nieuwe Wendy – Jami Leigh

Deze recensie bevat geen spoilers!

Auteur: Jami Leigh

Serie: De Lumin Kronieken

Publiek: YA

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Flaptekst

Op Lumin leven nog maar weinig mensen met de Gave, ook wel Peters & Wendy’s genoemd.

Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar eigen lot in handen?

Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

Jami Leigh

Plot / verhaallijn

Sarina is een Wendy. Dat is iemand die kan vliegen en een speciale gave heeft. Ze krijgt het eeuwige leven als ze met een Peter trouwt. Een paar jaar geleden is ze haar tweeling zus Sula kwijt geraakt. Haar leven staat op de kop als ze wordt ontvoerd en ze erachter komt dat ze een keuze heeft.

Sula is de tweelingzus van Sarina. Ze is ook een Wendy. Ze leeft op zee. Dan komt ze erachter dat Sarina is ontvoerd. Blijft ze op zee of gaat ze haar zus zoeken, die denkt dat ze niet meer in leven is?

 

Schrijfstijl

Het verhaal is geschreven in de eerste persoon en heeft 2 perspectieven. Je krijgt geleidelijk meer informatie over Lumin.

Personages

Sarina

Sarina is een Wendy. Dat is iemand die de gave heeft om o.a. te kunnen vliegen. Ze krijgt het eeuwige leven als ze met een Peter trouwt. Een paar jaar geleden is ze haar tweeling zus Sula kwijt geraakt.

Sula

Sula is de tweelingzus van Sarina. Ze is ook een Wendy. Ze wilt haar kapitein, Ax, redden van de dood.

Romantiek

Er zit zeker romantiek in dit boek! We hebben een kapitein en een bodyguard in de aanbieding.

Wat ik het leukst vond

Dit was de eerste keer dat ik een Peter Pan hertelling las en ik vond het heel tof! Jami Leigh heeft het verhaal echt een eigen draai geven.

Conclusie

Jami Leigh was zo vriendelijk om mij een recensie exemplaar te sturen in ruil voor mijn eerlijke mening over dit boek.

Dit is de eerste keer dat ik een verhaal las dat is geïnspireerd door Peter Pan, dus was ik heel nieuwsgierig naar het boek!

Het verhaal gaat over twee zussen. Sarina is een Wendy. Dat is iemand die kan vliegen en een speciale gave bezit. Ze wordt misschien wel DE nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Haar wereld wordt op de kop gezet wanneer ze wordt ontvoerd en een keuze krijgt.

Sula is de tweelingzus van Sarina en leeft op zee. Dan komt ze erachter dat Sarina is ontvoerd. Blijft ze op zee of gaat ze haar zus zoeken, die denkt dat ze niet meer in leven is?

Jami Leigh heeft dit sprookje echt een eigen draai gegeven. Ik zie elementen van Peter Pan maar het verhaal staat echt op zichzelf.

Ik vloog (pun not intended) door het boek heen! Het was moeilijk om het boek neer te leggen. Er zaten plot twists in die ik totaal niet zag aankomen. Het boek zit vol met avontuur, magie en zit ook romantiek in. Ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen in het tweede boek.

De Nieuwe Wendy is een prachtig debuut van Nederlandse bodem. Het is perfect voor fantasy liefhebbers en als je van Peter Pan houd, maar een keer wat anders wilt. Ik kijk uit naar het vervolg!

TW: PTSS, verkrachting

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s