Dutch Reviews, Reviews

🇳🇱 Emily in Paris

Deze recensie bevat geen spoilers!

Auteur: Catherine Kalengula

Serie: Emily in Paris

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 3,5 sterren

Flaptekst

Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.

Dit boek bevat het verhaal van het eerste seizoen van de populaire Netflix-reeks, verteld vanuit het perspectief van Emily zelf.

Overamstel Uitgevers

 

Schrijfstijl

De schrijfstijl is vlot en maakt daardoor het boek makkelijk om te lezen.

Personages

Emily Cooper

Emily is een marketing manager uit Chicago die voor haar werk naar Parijs verhuisd.

Gabriel

Gabriel is Emily’s onderbuurman.

Sylvie

Sylvie is Emily’s baas. Ze werkt bij Savoir.

Mindy

Mindy is een nanny die in Parijs woont.

Romantiek

Net zoals in de show is er zeker romantiek in het boek!

Wat ik het leukst vond

Het is een boek waar je echt doorheen vliegt! Er is genoeg drama en romantiek. Het is handig om het te lezen als je het plot van het eerste seizoen van de serie Emily in Paris bent vergeten.

Conclusie

Uitgeverij Horizon was zo vriendelijk om mij een recensie exemplaar te sturen in ruil voor mijn eerlijke mening over dit boek.

Emily in Paris is een boek gebaseerd op de gelijknamige Netflix serie. Het wordt vanuit Emily’s perspectief verteld.

Het boek begint met een korte introductie over Emily en daarna gaan we meteen naar Parijs! Wanneer ze arriveert gaat ze meteen aan de slag, want er is geen tijd te verliezen. Al snel komt ze erachter dat het leven in Parijs niet zo soepel voor haar verloopt als ze had gehoopt. Emily kan niet zo goed overweg met haar nieuwe baas en is niet heel erg goed in Frans spreken. Dat is vooral lastig als ze problemen heeft in haar appartementencomplex. Gelukkig kan ze op onderbuurman Gabriel rekenen om te helpen met het vertalen. Emily valt voor Gabriel, maar dan komt ze erachter dat hij een vriendin heeft. En Emily kent haar… oh la la! Drama in de stad van de liefde!

De hoofdstukken zijn vrij kort waardoor je snel door het boek heen bent. Dat vind ik een beetje jammer, want ik had hier en daar toch graag meer aanvulling gehad. Ik miste onder andere achtergrond informatie over de andere personages.

Emily in Paris is seizoen 1 samengevat in een boek. Emily een enthousiast persoon die er helemaal klaar voor is om Parijs te ontdekken! Ze vind de stad geweldig, maar ze heeft al gauw het gevoel dat het niet wederzijds is… Er is genoeg drama en romantiek. Hou je van romcoms? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s