Dutch Reviews, Reviews

🇳🇱 Een onverwachte wending

Deze recensie bevat geen spoilers!

Auteur: Lauren Kate

Serie: Standalone

Publiek: YA

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Flaptekst

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven.

Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Hebban

 

Schrijfstijl

Een onverwachte wending wordt verteld vanuit de eerste persoon. Lauren Kate heeft een vlotte schrijfstijl. Wel kwam ik hier en daar wat Engelse woorden tegen die ik liever vertaald had zien worden en vond ik het soms een beetje chaotisch omdat de sprongen tussen het heden en het verleden niet altijd duidelijk waren.

Personages

Lanie

Lanie is het hoofdpersonage en werkt bij haar favoriete uitgeverij, Peony Press.

Noa Callaway

Noa is de mysterieuze bestseller auteur. Vrijwel niemand weet hoe Noa er in het echt uitziet.

Meg

Meg werkt net als Lanie bij de uitgeverij en is Lanie’s vriendin.

Rufus

Rufus is een vriend van Lanie en Meg.

Ryan

Ryan is de vriend van Lanie.

BD

BD is de oma van Lanie.

Romantiek

Dit is een feelgood roman dus romantiek speelt de hoofdrol!

Wat ik het leukst vond

Zelf vond ik het einde heel leuk! Ik kan er niet te veel over zeggen, maar ik vond het zelf de onverwachte wending.

Conclusie

Ik had het geluk om uitgekozen te worden voor de Hebban leesclub. Heel erg bedankt voor het boek Hebban!

Lanie denkt dat ze een perfect leven heeft. Ze werkt bij haar favoriete uitgeverij, heeft een verloofde en mag samen werken met dé Noa Callaway, de bestseller auteur van Peony Press. Wat wil je nog meer?

Lanie krijgt een promotie, maar het staat nog niet helemaal vast of ze deze krijgt. Ze wordt uitgeefdirecteur met één voorwaarde. Ervoor zorgen dat Noa Callaway binnen drie maanden het manuscript voor haar volgende boek inlevert, dat voor het eerst te laat is.

Niemand weet wie Noa is, inclusief Lanie. Ze heeft alleen contact met Noa via de mail, dus dat maakt het oplossen van een writers block lastig. Lanie doet er alles aan om Noa te helpen, maar dan komt ze achter een groot geheim dat alles veranderd.

Ik vond Een onverwachte wending echt een leuk boek! Ik moest er even in komen doordat ik in het begin aardig wat informatie kreeg, maar daarna kwam ik goed in het verhaal. Hier en daar was het wat voorspelbaar, maar dat stoorde mij helemaal niet. Lanie’s perfecte leventje krijgt een onverwachte wending en valt langzaam uit elkaar als ze achter een geheim komt. De romantiek in dit boek was niet zoals ik verwachtte, maar dat maakte het juist zo interessant. Ook vond ik het een leuk detail dat Lanie een boekenliefhebber is en bij een uitgeverij werkt!

Het einde van het boek was perfect voor mij. Het past goed bij het verhaal. Als ik dit boek zou moeten omschrijven in drie woorden zou ik romantiek, boeken en writer’s block kiezen!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s