Dutch Reviews, Reviews

🇳🇱 Langste. Kerst. OOIT.

Deze recensie bevat geen spoilers!

Auteur: Lisette Jonkman

Serie: Standalone

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Flaptekst

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de halve tafel vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker… Op eerste kerstdag.

Hebban

 

Schrijfstijl

Het boek is geschreven vanuit de eerste persoon. Het is vlot geschreven en Lisette kan het eten heerlijk omschrijven.

Personages

Noëlle

Noëlle is het hoofdpersonage. Ze is op 1e kerstdag geboren en helemaal dol op kerst. Ook is ze een echte planner.

Claudia

Claudia is de zus van Noëlle. Ze is wat minder van het plannen.

Safi

Safi is een vriendin van Noëlle.

Wat ik het leukst vond

Ik vind het hele concept van dit boek leuk! Noëlle zit vast in een tijdlus. Elke dag is het kerst… maar hoe komt ze eruit?

Conclusie

Ik ben lid van de Facebook groep Zin in feelgood boeken! en was uitgekozen om mee te doen met de leesclub. Heel erg bedankt voor het boek uitgeverij Luitingh-Sijthoff!

Noëlle’s kerst loopt dit jaar helemaal in de soep. Alles wat mis kan gaan, gaat inderdaad mis. De zalm brand aan, de tafel gaat in de fik, haar ouders die het maar al te graag over haar ex hebben en ga zo maar door. Na een lange dag is Noëlle opgelucht dat eerste kerstdag voorbij is, totdat ze de volgende dag wakker wordt. Op eerste kerstdag…

Ik heb echt genoten van dit boek! Noëlle is dol op kerst en wilt graag dat alles volgens haar planning loopt. Helaas voor haar is er flinke chaos en ondanks het eerste kerstdag blijft, verloopt elke poging op de perfecte kerst anders. Het concept van de tijdlus vind ik heel origineel en amuserend! Ook al is het elke dag dezelfde dag, ik wordt nog steeds verrast door wat er allemaal gebeurd. Elke dag wordt het leuker! Er zit veel humor in dit boek en heerlijke kerst drama. Langste. Kerst. OOIT. is mijn eerste kerst boek ooit en het is zeker eentje die ik ga herlezen! Wie weet wordt het wel een nieuwe kerst traditie voor mij. Een ding weet ik zeker. Ik ga deze leuke personages missen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s