Dutch Reviews, Fantasy, Reviews

🇳🇱 Rijk van licht en sterrenstof {Lara Polaris #3} Spoiler vrij

Deze recensie bevat spoilers voor Leger van storm en schaduw!

Auteur: S. Christina

Serie: Lara Polaris

Publiek: YA

Beoordeling: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Flaptekst

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel.

Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen, zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

Goodreads

Plot / verhaallijn

Het derde boek begint waar boek 2 is geëindigd. Lara en haar vrienden bevinden zich momenteel in het paleis Solvenia. President Walgraaf regeert niet langer over Solvenia, maar zonder een leider is er chaos ontstaan in het land. Magie is niet langer verboden, maar de meeste heksen weten niet hoe ze hun magie kunnen beheersen. Ondertussen is Kalyna weer op vrije voeten, maar niemand weet wat ze van plan is. Komt er weer rust in Solvenia?

 

Schrijfstijl

S. Christina heeft een prettige schrijfstijl. Alles is duidelijk en overzichtelijk waardoor het boek is vlot te lezen is.

Personages

Lara Polaris

Lara is de hoofdpersoon en een heks. Ze was een normaal meisje maar haar leven veranderde wanneer ze getatoeëerd werd, waardoor iedereen wist dat ze een heks is. Nu president Walgraaf niet meer over Solvenia regeert wacht iedereen af wat Lara gaat doen, aangezien ze de leider van de revolutie was.

Romantiek

Echt veel tijd voor romantiek is er niet dus is het ook niet zo veel aanwezig in dit boek.

Wat ik het leukst vond

De dynamiek van dit boek was heel anders dan boek 2. Er was duidelijk een andere sfeer.

Conclusie

Uitgeverij Rebel Books was zo vriendelijk om mij een recensie exemplaar te sturen in ruil voor mijn eerlijke mening over dit boek.

Boek 3 van de Lara Polaris serie begint met een terugkoppeling naar het tweede boek. Het verhaal kwam vrij snel op gang. Sinds president Walgraaf is afgezet is er chaos ontstaan in Solvenia ontstaan. Heksen hebben de overmacht gekregen en er is geen verbod meer op magie. Lara heeft de taak gekregen om weer rust te brengen in Solvenia. Helaas is dit niet zo gemakkelijk.

In het tweede boek was er veel actie, maar in het derde boek ligt de nadruk iets meer op politiek. Samen met Lara leren wij hoe Solvenia in elkaar steekt en wat er veranderd moet worden. Ook is Kalyan teruggekeerd, maar niemand weet wat ze uitvoert. Ondanks er minder actie in het derde boek zit, is er zeker nog genoeg psychologische spanning. Ik had moeite met om het boek neer te leggen doordat ik mij telkens af vroeg wat er zou gaan gebeuren.

Rijk van licht en sterrenstof is een goede afsluiting voor een geweldige trilogie. Ik heb echt van de Lara Polaris boeken genoten en ik hoop dat we deze wereld in de toekomst misschien toch nog een keer bezoeken.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s